Mevlid 1438-el Müstakim (s.a.s) programı İstanbul’da icra edildi

Son Peygamber Platformu ile İnsan ve Çevre Derneği BİNDER, Peygamber Efendimiz (sas)’in dünyayı teşriflerinin yıldönümü olan 12 Rebi’ül-evvel 1438, 11 Aralık 2016 Pazar akşamı, Fatih’teki Şehzadebaşı Camii’nde “el-Müstakîm – İstikamet üzere dosdoğru olan (s.a.s)” temalı kandil programı tertip edildi.

Mevlid 1438 el-Müstekîm etkinliği kapsamında başlatılan “8 milyar salavat-ı şerife” kampanyası yoğun ilgi gördü.

Okunan ve sisteme kaydedilen salavat sayısı: 8,823,366,136 oldu

Mevlid Kandili akşamı gerçekleştirilen programda, tüm insanlar için örnek olan Son Peygamber Hz. Muhammed (s.a.s)’in el-Müstakîm vasfı, “İstikamet üzere dosdoğru olan (s.a.s).” temasından yola çıkılarak farklı yönleriyle ele alındı.  Program vesilesiyle Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’in dosdoğru yol üzere olduğu ayet, hadis ve asr-ı saadet dönemi uygulamaları örnekleri ile hatırlandı.

Necmettin Erbakan Ünv. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramazan Altıntaş’ın “el-Müstakîm (s.a.s.)” konusunda katılımcılara hitap ettiği programda, mevlidhanlar mevlid-i şeriften bölümler okudu.

Bâd-ı Saba Musiki Ekibinin salavat-ı şerife ve ilahileri icra ettiği programın sonunda salavatlar eşliğinde musafaha yapıldı.  Abdurrahman Katlan’ın okuduğu dua ile program nihayete erdi.

Programın sonunda katılımcılara Sakal-ı Şerif ziyaret ettirilmiştir.

Mevlid kandili programı AKRA FM, KONTV ile www.elmustakim.org ve www.akradyo.net  sitelerinden canlı olarak yayınlandı.

Programdan fotoğraflar için tıklayınız.

Comments are closed.