Beş Vakit Camiye Koşan Çocuklar Ödüllerine Kavuştu…

5 vakit namazın camide cemaatle kılınmasının sevdirilmesi amacıyla 23 Ocak’ta başlayan “Haydi Çocuklar Camiye’ projesi, çocuklara ödüllerin dağıtıldığı görkemli bir törenle sona erdi.

Başakşehir’de 631 çocuğun katılımı ile gerçekleşen “Haydi Çocuklar Camiye” programında, çocukların hediyeleri alırken yaşadıkları heyecan ve mutluluk görülmeye değerdi. Çocuklara camiye gitmek ve namazın önemli bir görev olduğunu vurgulamak, cemaatle namaz kılmanın hazzı ve Müslümanların birlik ve beraberlik şuurunu anlatmayı hedefleyen programda BİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Lütfi KARA emeği geçenlere teşekkür konuşmasında şunları söyledi.

Başakşehir’ in ilk Sivil Toplum Kuruluşu olan BİNDER ve gençlik teşkilatı olan İdeal Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün ortaklaşa yürüttüğü Haydi Çocuklar Camiye projesi kapsamında 6-13 yaş arası 631 çocuğumuz,   10 gün boyunca Başakşehir’ deki 12 camide 5 vakit camiye geldiler. Kendileri gelmekle kalmadı, anne babalarını da getirdiler.

Haydi Çocuklar Camiye uygulaması çocuklarımızın namaza gelmesine vesile oldu. Bundan sonraki hayatlarında da namaz ve caminin çocuklarımızın en önemli alışkanlığı olmasını niyaz ediyorum. Temennimiz, bu vesile ile camide namaza devam eden yavrularımızın, bu alışkanlıklarını ömürleri boyunca devam ettirmeleridir. Kazanılan bu alışkanlığın devamı için; çocuklarımıza düşen görevler yanında, bizlere: yani anne-baba ve hocalarında onların yanında olması gerektiği gerçektir diyen dernek başkanımız Sayın KARA, programa katılan Yöneticilere ve Çocukların Ailelerine şu çağrıda bulundu. “Bu uygulamanın geniş kitlelere yayılabilmesi için;  Sayın yöneticilerimizle birlikte biz babalar camiye, çocuklarımızla birlikte devam edelim.  CAMİLER YAŞAM ALANLARIMIZ OLSUN.” Konuşmasında, programa katılan Başakşehir Müftüsü Sayın Remzi PEHLİVAN kanalı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na seslenen Sayın KARA;

2 sene Başakşehir’ de mahallî olarak devam eden programımız 3. Sene ise Zinde Gençlik kulübü ile birlikte Ülke geneline yayılmıştır. Bu sene 25 ilde toplam 216 camide, on binlerce çocuğa bu çağrımız ulaşmıştır. Programımıza tüm çocuklarımızı davet ediyoruz. Bu sene bazı illerimizde pilot uygulama ile gerçekleşen bu projenin tüm ülke geneline yayılması için Diyanet İşlerini Başkanlığını bu projeye ortak olmaya çağırıyoruz dedi.

Yapılacak bu tür programlarda BİNDER olarak resmi kurumların yanında olduklarını belirten Sayın KARA sözlerini şöyle tamamladı; Yeter ki çocuklar, büyükler hayatın merkezi olan camiyle buluşsun.”

İdeal Çocuk Korosu’nun seslendirdiği ‘Haydi Çocuklar Camiye Klibi ile başlayan program, yetkililerin konuşması ve ödüllerin dağıtılması ile son buldu.

Programda birincilere 32 adet Hoverboard (Elektrikli kaykay), ikincilere 29 adet Bisiklet, üçüncülere 62 adet Tablet bilgisayar verildi. 1 Vakit olsa da namaza gelen tüm çocuklara aldıkları puanlarına göre; gram altınlar, uzaktan kumandalı helikopterler, uzaktan kumandalı arabalar, jengalar, mangalalar, kırtasiye setleri hediye edildi.

Comments are closed.